Hockey-publik först med operatörs-plånbok

Publicerad i Nyheter

De som besöker Ericsson Globe under de närmaste veckornas vm-turnering kommer vara först ut med att kunna använda mobiloperatörernas gemensamma lösning för att låta mobiltelefonen fungera som en plånbok. Ett samarbete mellan peratörernas bolag WyWallet, arenans leverantörer och e-handelsföretaget Mobill gör att besökarna kan göra ”förköp” via sms och kostnaden hamnar på mobilräknigen. Det man vill äta och dricka beställs och betalas via mobilen och kan sedan hämtas i speciella kassor i pauserna. Alla typer av mobiler ska kunna användas och det enda kravet är att man kan skicka betal-sms.

Det blir också första gången som Mobills nya läsare kommer att användas. Till en början ska läsaren kunna användas för att läsa av mobilernas skärmar, men den har även stöd för NFC-tekniken inbyggt, så i ett senare skede ska även NFC kunna användas.

I sommar ska Wywallet bli tillgänlig på bred front och en app för tjänsten ska lanseras. Förutom att göra sms-köp ska appen även kunna användas för att handla på nätet och att överföra pengar till andra användare.

Spåra från din sida.