Mobiloperatörer

Förutom ovanstående operatörer finns det ett stort antal operatörer som erbjuder globala M2M lösningar såväl som lokalt i Sverige, bla Telenor Connexion, Vodafone, Orange mfl. Vissa av de globala operatörerna har helt dedikerade organisationer för M2M. Dessa såväl som de flesta operatörer i Sverige kan hjälpa sina kunder med i princip hela produktutvecklingen, allt ifrån terminal till insamling och presentation av data.

När man bestämt sig för att kliva in i M2M världen måste man bestämma vad som är viktigast för just sin lösning, är det bara priset, skall det vara så säkert som möjligt, vill jag att abonnemangen skall ha min logotype tryckta på sig eller vill jag bara att det skall fungera med datatrafik och att allt annat skall vara spärrat, det går mao inte att ringa med? Beroende på vad man är ute efter finns det flera olika alternati

v och operatörer att välja bland. I vissa fall kanske det räcker med ett abonnemang som är anpassat till M2M trafik men det finns inga övriga krav på extra säkerhet eller specialanpassade abonnemang? I andra fall kanske man vill ha en helt skräddarsydd lösning där trafiken är skyddad via en säker anslutning över intenet, ex en VPN tunnel eller direktanslutning? För vissa företag är logistiken viktig, man vill inte få alla abonnemang i kuvert utan man vill ha dem skickade till sig på ett sätt som är anpassat till sin egen logistik, ex i en kartong märkta med egna artikelnummer? En del kunder vill inte att Sim korten skall fungera utanför Sverige, det finns lösningar ute hos de flesta operatörer för dessa och många fler behov. Bestäm vad som är viktigt och fråga operatörerna vad de kan erbjuda för just dig.

Mobiloperatörer