Ny 4G-router för M2M-marknaden

Publicerad i Hardware, Nyheter

Tjeckiska Conel har utveckat en ny 4G router, LR77 v2, som baseras på deras välbeprövade plattform. Routern klarar upp till 100 Mbit/s i överföringshastighet och är därför lämpad för såväl kapacitetskrävande applikationer som för applikationer som har ett framtida behov av ökad kapacitet.

Då 4G nätet inte är fullt utbyggt i Sverige har routern fallback till Turbo-3G (med HSPA+ teknik) samt EDGE och GPRS. LR77 v2 är i grunden baserad på de tidigare routrarna, kända för sin höga tillförlitlighet, från Conel.

Routern har stöd för 4G på 800 och 2 600 MHz, dessutom har det stöd för frekvensband som troligen kommer att användas för 4G i framtiden (900, 1800 och 2100 MHz) vilket gör routern en framtidssäker plattform. LR77 v2 har en rad funktioner för att säkerställa uppkoppling och minimera behovet av resor till installationsplatsen. Routern finns att beställa med dubbla SIM-kort med automatisk fail-over, därtill kan en rad funktioner fjärrstyras via SMS eller nätverksuppkoppling.

LR77 v2 finns i två utföranden, basic och full, och respektive utförande kan beställas med plast- eller aluminiumkapsling. De olika versionerna har stöd för ett antal tillvalsportar så som Ethernet, RS-232, -485, MBUS eller I/O. Som standard levereras routern med en ethernetport, en USB port samt en I/O-port med en larmingång och en reläutgång som kan kontrolleras via SMS. Routern passar krävande tillämpningar med krav på tillgänglighet och kapacitet. Routern baseras på ett Linuxoperativsystem med stöd för egna mjukvarutillämpningar.

4G routern kan användas i temperaturspannet -30° till +60°C och levereras med fäste för DIN-skena.

Spåra från din sida.