Universell M2M Plattform

Publicerad i Nyheter

InfacontrolDet Svenska företaget Infracontrol har sedan länge arbetat med M2M och därmed förstått att förenkling och standardisering av M2M tjänster är viktigt för att nå alla tänkbara kunder. 

Idag finns det en enorm mängd utrustning ute i samhället som skulle kunna anslutas med M2M teknik men det bir ofta för dyrt och komplicerat att ta fram hela tjänsten själv. Det är oftast stora bolag som Volvo, Securitas, Fortum och Eon som har kraft att mer eller mindre på egen hand ta fram en egen m2m lösning, många mindre företag och kommuner har inte den stora mängd utrustning som gör det försvarbart att investera i en M2M lösning. Detta har Infracontrol sedan länge en lösning på, Infracontrol Online, denna lösning möjliggör att man enkelt kan ansluta i princip all tänkbar utrustning för att på det sättet kunna övervaka sin utrustning.  Det kan ex handla om pumpar i fabriker eller pumpstationer till att övervaka avancerade trafikstyrningssystem, om något håller på att gå sönder eller om det redan har gått sönder skickas ett larm via Infracontrol Online ut till den eller de som skall vara mottagare, det skickas även om man vill det direkt in till fabrikens eller kommunens driftövervaknings central. Infracontrol Online har idag över 100 000 driftslarm kopplade till sig, ca 4000 händelser eller larm hanteras varje dag i systemet. Att som kund använda sig av en leverantör som tillhandahåller själva intelligensen innebär att man slipper att utveckla, drifta och förvalta ett eget system, att det sedan är mycket enkelt att komma igång är en positiv bieffekt.

Det finns ett flertal leverantörer på den Svenska och globala marknaden som tillhandahåller denna typ av standardiserade M2M lösningar.

 

Spåra från din sida.